اسهل طريقة عمل شوربة الجمبري بالكريمة
المقادير:
نصف كيلو جمبري مقشر ونظيف3 كوب حليب
2 كوب ماء
كوب بصل مفروم
2 فصوص ثوم مهروس
1 كوب كريمة طهي
3 معالق كبيرة بقدونس مفروم
معلقتين كبار زيت زيتون ان وجود او زيت نباتي
معلقتين كبار زبدة
معلقتين كبار نشا
ملح وفلفل اسود
قليل من بهارات شوربة الجمبري
طريقة التحضير :
- في حلة على نار متوسطة نضيف قشور الجمبري والمياه ونسيبها تغلي لمدة نصف ساعة ونصفي القشور ونحتفظ بالماء.- في حلة على النار نسخن الزيت ونضيف الجمبري ونقلب على نار هادية لحد ما لونه يبقى زهري.
- على نار متوسطة ندوب الزبدة ونضيف البصل والثوم ونقلب لحد ما يدبلوا.
- نضيف النشا والملح والفلفل الاسود ونقلب لمدة 5دقيقة او عند وصول القوام المطلوب وبعدين نضيف الحليب بالتدريج مع التقليب المستمر ونضيف ماء قشور الجمبري ونقلب ونضيف الجمبري والكريمة والملح والفلفل الاسود ونقلب لمدة 10 دقايق وبعدين نغرف الشوربة في اطباق التقديم ونزينها بالبقدونس ونقدمها
بالف هناء عليكم
Tags:
انوع الشوربة