طريقة عمل شورما اللحم :مطبخ النخبة

 افضل واسهل طريقة عمل شورما اللحم :مطبخ النخبة 



افضل واسهل طريقة عمل شورما اللحم في المنزل:مطبخ النخبة  


المقادير:

-  كيلو لحم مقطع شرائح
- قطعة لية (مفرومة)
- كوب زبادي
- 4 حبة فلفل أخضر
- 4 حبة بصل مبشور
- 4 حبة طماطم مقطعة مكعبات
- ربطة بقدونس مفروم
- 4 فص ثوم مهروس
- ربع كوب خل
- ربع معلقة صغيرة جوزة الطيب
- نصف معلقة صغيرة ملح
- ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود

طريقة التحضير :


- نتبل اللحم بالملح والفلفل ونحط عليه الزبادي، الثوم، جوزة الطيب والخل ونسيبه لمدة ساعة.
- نضع اللية المفرومة (الدهن) في طاسة وننزل عليها باللحم، ونقلب وبعدين نضيف البصل والفلفل الأخضر وبعدين نغطيها مع اضافة قليل من الماء كل ما تحتاج.
- نضيف مكعبات الطماطم فوق المزيج ونسيبها لحد ما تستوي.
- نضيف البقدونس المفروم ونقلب، وبعدين نرفع الشاورما عن النار لما اللحمة تستوي.
- نحشي الشاورما في الخبز المدهون بالطحينة بحسب الرغبة 
تقدم مع بطاطس محمرة او حسب الرغبة كما تحب 

بالف هناء عليكم 



إرسال تعليق

اذا كنت مهتم بي المدونة الخاصة بينا اكتب تعليق مناسب لنا نحن نشكرك

أحدث أقدم

اعلان

اعلان