طريقة عمل رموش الست من مطبخ النخبة
مقدير رموش الست
1-نصف كوب سميد
2-كوب وربع دقيق
3-نصف كوب زبدة
4- 2معلقة كبار سكر بودرة
+2معلقة كبار جوز الهند ناعم
5-واحد بيضة
6-نصف معلقة صغيرة فانيلا
+نصف معلقة صغيرة بكينج باودر
+معلقة كبيرة حليب
طريقة التحضير
في طبق نحط الزبدة علي السكر البودرة ونضربهم كويس بمضرب يدوي لحد ما السكر يدوب تماما
بعدين نضيف البيضة والفانيليا ومعلقة الحليب ونضرب كويس لحد ما البيضة تختفي
في طبق تاني اضافة الدقيق ونضيف معاة السميد وجوز الهند والبيكينج بودر وبعدين نضيفهم علي خليط الزبدة
والسكر البودرة ونحرك لحد العجينة تبقا متماسكة
نحط الخليط بدون عجن في كيس نضيف و ندخلة التلاجة لمدة نصف ساعة
ناخد مقدار معلقة من العجينة ونكورها علي شكل عين ونضغط عليها بالشوكة بالطول و العرض حسب اختيارك
وندهن الوجة ب خليط من البيض والحليب بالفرشاة الطعام
ندخلها الفرن مسخن مسبقا علي درجة حرارة 180لمدة 25دقيقة تقريبا او حتي وصل النتجة الي اللوان الذهبي
نخرجها من الفرن ونسقيها شربات خفيف ونصفيها ونقوم بتزينها بالفستق المفروم او جوز الهند او الشكولاتة حسب ما تحب
Tags:
حلويات