دجاج كوردون بلو - مطبخ النخبة

 


افضل طريقة تعمل بيها دجاج الكوردون بلو 

المقادير:


فيليه دجاج بنحطه بين كيسين وندقهم بالنشابة دق خفيف عشان يتفرد ويكون سمكه قليل.
كوب زبادي مع معلقة مايونيز ومعلقة صغيرة ثوم مفروم.
معلقة زعتر ناشف مطحون.
معلقة بصل بودر.
ملح وفلفل اسود.
بهارات دجاج(اختياري).

طريقة التحضير:


- نتبل صدور الدجاج لمدة 6ساعات من اجل نتجية افضل  ونطلعها نصفيها ونشيل من عليها التتبيلة الزيادة لسهولة حشوها ولفها.

الحشوة:

- روز بيف او و سلامي مدخن مع جبن شيدر او جودا ومن الأفضل نحط شريحة الروز بيف على شريحة الجبن ونلفهم كويس ونحشي بيهم الصدور.
- نلف الدجاج كويس ونقفلها بخلة أسنان او نلفها كويس باستريتش.
- نحطها في الفريزر لمدة نصف ساعة او ساعة من اجل لا تفتح بعدتتشمع وتمسك نفسها

وبعدين ناخدها على دقيق وبعدين بيض مخفوق مع معلقة حليب وبعدها كورن فليكس مطحون أو بقسماط مطحون.
- نقليها في زيت سخن غزير لحد ما تاخد لون ذهبي جميل ونطلعها على مناديل مطبخ تتصفى كويس 

بالف صحة وهناء عليكم 

إرسال تعليق

اذا كنت مهتم بي المدونة الخاصة بينا اكتب تعليق مناسب لنا نحن نشكرك

أحدث أقدم

اعلان

اعلان