طريقة عمل مكرونة لازانيا كما لم تراها من قبل
المقادير: لازانيا
علبة لازنيا اي نوع متاح عندك
2_بصله وسط
2_فلفل اخضر
3_ملاعق سمنه او زيت حسب الرغبه 3ملاعق دقيق كبيره
4_حبات طماطم وسط
نصف كيلو لحمه مفرومه
2_كوب لبن "حليب"
الباهارات
"ملح _فلفل اسود _زعتر _ريحان مجفف" _ جبنه موتزاريلا _مرقة لحمة (اختياري)
طريقة التحضير:
1 اللحمه:
نحط شوية زيت في حله علي النار ونفرم البصل ونحطه في الحله ونشوحه شويه وبعدن نحط الفلفل ونقلبهم شويه وبعدين نحط اللحمه ونقلب لحد بداية السوي ونحطه علي اللحمه التوابل ونقلب لمدة 5دقيقه وبعدين نحط عصير الطماطم بعد ما يضرب في الخلاط نقلبهم مع بعض لمدة دقيقه ونغطي الحله ونسبها تستوي علي نار وسط
2 البشاميل:
نحط السمنه او الزيت"يفضل السمنه البلدي" في الحله وبعدين نحط الدقيق ونقلبهم لمدة دقيقه او حتي يصل الي اللوان الذهبي وبعدين نحط اللبن"الحليب" ملحوظة الحليب يجب ان يكون ساخن ونقلبهم بالمضرب اليدوي بسرعه حتي نصل للقوام المطلوب "يكون قوامه خفيف".
3 سلق اللازنيا:
نغلي ميه علي النار ونحط كل شريحة لازانيا لواحديه ونطلعهم بسرعه ونعملهم واحده واحده علشان ميلزقوش.
(اختياري وممكن لا )
4 نرص اللازانيا:
ندهن الصنيه زيت وبعدين نحط حبة بشاميل ونوزعهم وبعدين نرص طبقه من اللازانيا وبعدين شويه من اللحمه المفرومه وبعدين طبقه من اللازانيا وبعد كده طبقه من البشاميل وبعد كده طبقة لازانيا وبعد كده طبقه من اللحمه المفرومه وبعد كده طبقه من البشاميل ونحطها في الفرن ونطلعها قبل ماتستوي ب 10 دقائق نطلعها ونحط عليها طبقه من الجبنه الموتزاريلا وقليل من الجبنة الرومي وبعد كده ندخلها الفرن تاني ولما تستوي نطلعها ونسيبها تبرد
بالهناء عليكم تحياتي
Tags:
معجنات وفطائر