افضل واسهل طريقة عمل الكنافة
مقادير الكنافة
1- عمل شربات الكنافة
شربات الكنافة بيكون تقيل وبارد
- 2 كوب سكر +كوب وربع ماء + نص عصير لميونة
_يوضع علي النار لمدة من 8 الي 10 دقايق حتي يصل الي الوان الذهبي وبعد ذلك يرفع من علي النار
نص كليو كنافة ونص كوب سكر بودره وكوب سمن نباتي خاص بالحلو
3- طريقة عمل الكنافة
هتجيبي الكنافة قبلها وتوضع في الفرايزر لمدة لا تقل علي 3 او 4 ساعات لحد ما تنشف وبعدين تفركيها بشكل جيد الي ان تصبح نعمة تماما
وبعد ذلك
هتنزل بنصف كوب سكر بودرة وتقلبي الكنافة مع السكر بشكل جيد وبعد ذلك اضافة كوب من السمن
بعد ذلك تقلب الكنافة مع السمن بشكل جيد جدا
بعد ذلك
هتجبي اكبر صنية في صنية البسبوسة وضع الكنافة في الصنية بشكل جيد ومناسب من جميع الجوانب وبعد ذلك تاتي بصنية اقل من صنية الكنافة وتقوم بي الضغط جامد علي الكنافة علشان تتسوي كلها بنفس الدرجة في التسوية
تتدخل الفرن علي درجة حرارة 180 في وسط الفرن وتشغل الفرن من الاسفل فقط حتي تستوي من تحت وتاخذ الوان الذهبي الجيد
بعد ذلك تشغل الفرن من الاعلي حتي تاخذ الوان الذهبي الجيد
بعد ذلك
تخرج من الفرن تقلبوها علي الجانب الاخر وتسقوها بالشربات البارد وهي ساخنة بعد ذلك تقوم بالتقديم
Tags:
حلويات